Help ons

Vind je Aut & Out een tof initiatief en heb je zin om hieraan mee te werken? Dat kan zeker! Lees hieronder verder op welke manieren je ons kunt helpen.

Zoek je zelf hulp? Neem dan een kijkje op onze hulpverleningspagina.

Steun ons

We zorgen er graag voor dat onze actviteiten zo toegankelijk mogelijk zijn. Dat houdt onder andere in dat deelname aan activteiten gratis is, zodat ook zij die het financieel moeilijker hebben kunnen deelnemen. Helaas is activiteiten laten doorgaan op een relatief rustige, prikkelarme, en goed bereikbare locatie niet gratis.

Om minder afhankelijk te zijn van vaak onvoorspelbare en veranderlijke subsidies maakt elke individuele bijdrage een verschil. Hieronder lees je op welke manieren je ons financieel kunt steunen.


Shop via Trooper

Je kunt Aut & Out het hele jaar door financieel steunen wanneer je online shopt, zonder dat het jou iets extra kost. Gewoon door eerst via trooper.be/autenout te passeren en vanop die pagina door te klikken naar één van de meer dan 1.000 webshops (Bol.com, Booking.com, Coolblue, MediaMarkt, Takeaway, Zooplus, …) die onze vereniging met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag schenken.

Stap 1: Ga naar trooper.be/autenout.
Stap 2: Zoek naar de webshop waarbij je wil shoppen.
Stap 3: Laat je gegevens na in de pop-up als je wil weten hoeveel jouw aankoop onze vereniging zal opleveren en shop daarna zoals altijd. Het kost je niks meer.
Stap 4: De webshop steunt ons met een percentje van je aankoop.

Er is ook een browserextensie om het nog makkelijker te maken.
Meer info over Trooper lees je op trooper.be/nl/hoe-troopen.


Doneer je Delhaize SuperPlus-punten via Trooper

Je kunt ons ook steunen door je Delhaize SuperPlus-punten, dat zijn de punten die je automatisch spaart met je aankopen bij Delhaize, in te ruilen voor een schenking aan Aut & Out.

Stap 1: Je winkelt bij Delhaize met je SuperPlus-kaart en spaart SuperPlus-punten.
Stap 2: Tik in je MyDelhaize-app onder ‘punten’ op het Trooper-logo. Indien je via delhaize.be gaat, vind je je ‘punten’ terug onder jouw profiel.
Stap 3: Selecteer ‘Aut & Out’ en kies hoeveel punten je ons wil schenken.
Stap 4: In ruil voor je SuperPlus-punten schenkt Delhaize, via Trooper, een donatie aan Aut & Out.

Hier kan je alle stappen in een handige video zien.


Geef een gift

Je kunt ons steunen via een monetaire gift. Zo kunnen we net dat ietsje meer aanbieden aan al onze deelnemers, ook zij die het financieel moeilijker hebben.
Elke gift is welkom. Je kan je gift overmaken op rekeningnummer IBAN BE62 9733 8399 6661.
(Wij zijn een feitelijke vereniging, en kunnen helaas geen fiscaal attest leveren.)


Steek iemand een kaartje onder de riem!

In samenwerking met illustrator Leslie Saurus brachten we een reeks wenskaarten op de markt die niet voor de hand liggende onderwerpen aankaarten. Het is ons doel om mensen te helpen met het vinden van de juiste woorden, zeker als je een naaste een hart onder de riem wilt steken. Want open en transparante communicatie is waar we van houden. Tevens willen we de ontvanger een sensorische beleving laten ervaring en daarom hebben we de kaarten met UV spot of foliedruk voorzien, dat maak ze nét dat tikkeltje nog specialer. Uniek en authentiek, net zoals jij.

De helft van de opbrengst van deze wenskaarten gaat naar Aut & Out, met de aankoop van een wenskaart steun je dus onze werking!

Amazing ASS
AutiMe
Let’s Meet Halfway
Afspoelen
Human Alphabet
Powerduck
Verandering

Word vrijwilliger

Vrijwilligers die ons team willen komen versterken zijn altijd welkom. Dit kan op verschillende manieren, zowel ondersteunend als organisatorisch. Hieronder staan een aantal voorbeelden van taken. Uiteraard zijn jouw eigen suggesties van hoe je ons zou kunnen helpen zeker ook welkom!

Ondersteunende taken houden bijvoorbeeld in: deelnemers begroeten en op hun gemak stellen bij activiteiten, tafels & stoelen voor en na activiteiten goed zetten, het praktisch regelen van drankconsumpties, een groep begeleiden bij wandelingen, deelnemers vergezellen op het openbaar vervoer van en naar activiteiten, onze berichten verspreiden via flyers en sociale media, …

Bij organisatorische taken denken we bijvoorbeeld aan: bedenken en praktisch organiseren van activiteiten, leiden van gesprekken tijdens praatactiviteiten, vergroten van de zichtbaarheid van de groep, modereren van sociale media (facebook & discord), deelname aan samenwerkingen en onderzoeken, …
Zulke taken zullen steeds starten in samenwerking met een ervaren teamlid. Bijvoorbeeld:
– In duosamenwerking met een teamlid werk je een activiteit uit (op een maximale termijn van 6 maanden).
– In duosamenwerking met een teamlid werk je aan een specifiek toegewezen project binnen de algemene werking, met een focus op jouw talenten. 

We vragen wel dat je minstens één keer hebt deelgenomen aan een activiteit (en liefst meerdere keren, zeker als je interesse hebt in organisatorische taken), zodat we elkaar kunnen leren kennen en je takenpakket op jou afgestemd kan worden. Het is zeker mogelijk om te starten als ondersteunend vrijwilliger met een kleine taak, en op termijn verder door te groeien naar meer organisatorische taken indien je dat wilt. Alles gebeurt steeds in onderling overleg.

Helemaal overtuigd, of twijfel je nog of het iets voor jou is en wil je meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren!

Wil je graag Aut & Out activiteiten dichter bij huis, en heb je zin om die zelf te organiseren? Dit kunnen we alleen maar toejuichen! Contacteer ons en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn en welke ondersteuning we hiervoor kunnen bieden.


Stagiairs

We krijgen af een toe een vraag i.v.m. stage lopen bij ons, heel leuk dat je aan ons denkt voor je stageplek! Helaas zijn stagiairs meestal moeilijk in onze organisatie in te passen, wegens meerdere redenen. Er zijn een aantal criteria waar stagiairs best aan beantwoorden:

  • We geven voorkeur aan iemand die niet veel uren dient te presteren per week.
    Dit omdat we niet zo’n grote organisatie zijn en er niet zoveel te presteren taken zijn tijdens een week.
  • We geven de voorkeur aan een langere stageperiode dan bv. 3 maanden.
    Het kan even duren voordat stagiairs ingewerkt zijn en het is zonde als ze vertrekken wanneer ze ingewerkt zijn.
  • Stagiairs hebben bij voorkeur een grondige kennis van autisme, dit is nodig om te functioneren binnen onze organisatie. Kennis van het Nederlands en LGBTQIA+ zijn ook nodig.
  • Stageaanvragen worden best 2 maanden of langer op voorhand aangevraagd, dit geeft ons de tijd om rustig intern te overleggen en de stagiair op voorhand al eens te spreken.

Als je toch interesse hebt in een stage en bovenstaande punten geen probleem vormen mag je ons altijd contacteren.


Deel een idee

Heb je ideeën voor activiteiten die je graag zou doen, suggesties voor hoe er iets beter kan, of iets anders wat je ons graag wilt laten weten? Stuur ons dan een berichtje!