Chat

Om jullie de gelegenheid te bieden om ook buiten onze bijeenkomsten met elkaar te babbelen is er de Aut & Out chat. Deze staat open voor iedereen, je hoeft niet op een bijeenkomst aanwezig te zijn geweest. Het chatten gebeurt via Discord.

(Of lees hieronder nog even verder voor meer informatie.)

Wat is Discord?

Discord is een gratis chatdienst, die een beetje lijkt op bv. Whatsapp, maar ook een beetje lijkt op een forum. Binnen Discord bestaan er grotere groepen (“servers”, zoals de Aut & Out server), die elk allerlei subgroepen (“kanalen”) hebben waarin je kunt chatten over bepaalde onderwerpen. Wanneer je lid wordt van de Aut & Out server krijg je deze kanalen te zien, en na het kiezen van een kanaal kun je direct beginnen chatten over het onderwerp waar je graag over wil praten.

Je kunt Discord direct in je webbrowser gebruiken, maar er zijn ook een desktop applicatie en een mobiele app voor je smartphone. Deze kun je downloaden via het downloadsymbool helemaal links, onder de lijst met servers.

Hier vind je een overzichtje van de belangrijkste onderdelen van het Discord scherm:

  • Blauw (helemaal links): Lijst met servers. De Aut & Out server herken je aan het logo.
  • Groen (links, maar rechts van de serverlijst): Lijst met kanalen binnen een server, elk met een ander onderwerp. Kies een kanaal met een onderwerp waarover je wilt gaan chatten.
  • Geel (midden, bovenaan): Naam van het geselecteerde kanaal met uitleg over het onderwerp ernaast.
  • Oranje (midden): Hier lees je de chatberichten binnen het geselecteerde kanaal.
  • Roze (midden, onderaan): Hier typ je jouw berichten.
  • Paars (rechts): Lijst met leden van de server. Bovenaan staan de teamleden & moderatoren, bij hen kun je altijd terecht voor vragen. Als je op je eigen naam rechtsklikt kun je via “Change Nickname” veranderen hoe je naam op deze server getoond wordt.