Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst oktober: Yoga & Mindfulness

1 oktober 2022 @ 14:00 17:00

(UPDATE 15/09) BELANGRIJKE WIJZIGING: Deze activiteit is verplaatst naar 1 oktober (in plaats van 5 november).

Deze activiteit omvat een sessie yoga (1u), met aansluitend een mindful meditatie (30 min) en ten slotte een Q&A sessie, alles gegeven door ervaren professional Silvana.

Tijdens de 1u yoga sessie werken we aan ontspanning, ademhaling en een goede houding. Er worden tips gegeven die gebruikt kunnen worden in het dagelijks leven, o.a. rond houding, stretching, ademhaling en stress management in het algemeen.

De sessie is open voor iedereen, ook absolute beginners zonder enige ervaring. Het doet er niet toe hoe lenig of sterk je bent. De focus ligt op aandachtig werken op voor jou aangename bewegingen, zodat de aandacht wordt getraint om lichaam en geest tot rust te brengen. Tevens worden de instructies steeds op een zo duidelijk mogelijke manier gegeven.

Om de sessie af te sluiten doen we een korte mindful meditatie, ofwel liggend ofwel zittend (dit kies je zelf). Hierna nemen we even een pauze om de ervaring te laten bezinken.

Na de pauze is er een Q&A sessie, waar Silvana graag een antwoord geeft op jouw specifieke vragen omtrent yoga, meditatie, ademhaling, enzovoorts.

Bekijk zeker hieronder bij Praktisch het lijstje van zaken die je best meeneemt.

We zullen de activiteit starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;))

De activiteit ronden we af met een informeel napraatmoment. Vanaf 16u30 hebben jullie de mogelijkheid om gezellig na te babbelen, op dezelfde locatie als de activiteit.

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 30 september, 14u00.

Als je wilt mag je bij je inschrijving doorgeven of je specifieke lichamelijke problemen hebt die je mogelijk kunnen hinderen bij het beoefenen van yoga. De lesgever kan hier dan rekening mee houden.

Inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen. Laat wel iets weten als je toch niet komt, zodat we weten dat we niet op jou moeten wachten.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Praktisch

PRIJS: De activiteit is gratis.

MEENEMEN:

  • Zorg voor comfortabele kleding die niet te strak zit, waarin je makkelijk kunt bewegen.
  • Heb je zelf een yogamatje, breng dit dan zeker mee. Wij zorgen voor enkele extra matjes, maar dit zal beperkt zijn. Als alternatief kun je ook een dikke handdoek/strandlaken of meerdere handdoeken op elkaar gebruiken (waar je languit op kunt liggen). Er zijn sowieso stoelen aanwezig als je liever zittend op een stoel meedoet., in plaats van liggend op een mat.
  • Optioneel: als je graag wilt, kun je ook een kussentje of een extra handdoek/dekentje meenemen voor bv. onder je nek, om je knieën extra te ondersteunen, enzovoorts. Dit mag, maar moet zeker niet. Er zullen sowieso een aantal kussentjes aanwezig zijn.

DRANK: Drank mag je altijd zelf meebrengen. Kraantjeswater is gratis aanwezig. Andere drank is te verkrijgen voor €1,50/€2 per flesje, je kunt dit enkel cash en gepast betalen.

LOCATIE: Buurthuis Unik, Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen (let op: NIET het Roze Huis).

De activiteit gaat door in een zaaltje op de eerste verdieping. Je gaat eerst binnen door de toegangsdeur van het buurthuis (zie foto hieronder), dan kom je uit op de binnenplaats van het buurthuis. De zaal waar de activiteit doorgaat is aan de linkerkant van de binnenplaats. Binnen neem je de trap naar de eerste verdieping. De zaal is helaas niet rolstoeltoegankelijk (er is geen lift naar de eerste verdieping).

Buurthuis Unik

Fransenplaats 1
Antwerpen, 2018 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
De toegangsdeur van het buurthuis staat aangeduid met een gele cirkel. Hier kun je binnengaan en kom je op de binnenplaats van het buurthuis. De zaaltjes waar de activiteit doorgaat zijn aan de linkerkant van de binnenplaats.

Bereikbaarheid

Het adres is Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen. We raden altijd aan om je reis te plannen via slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het treinstation Antwerpen-Zuid ligt op 1 km afstand.

Bus 30 stopt aan de halte vlak voor het buurthuis (halte Antwerpen Fransenplaats), en deze stopt ook aan station Antwerpen-Zuid.

De dichtsbijzijnde tramhaltes zijn Antwerpen Broedermin (tram 10), Antwerpen Zuid (tram 4 & 10), Antwerpen Montigny (tram 1) en Antwerpen Markgravelei (tram 2 & 6).

Coronamaatregelen

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket/coronapas nodig.
  • De zaaltjes worden tijdens de activiteit verlucht via de ramen.