Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst november: Praatactiviteit Gender

7 november 2020 @ 14:00 17:00

Belangrijke wijziging!

UPDATE 1/11/2020: Door de laatste coronamaatregelen kan onze workshop helaas niet doorgaan zoals gepland. Maar niet getreurd, de workshop zal zeker op een later moment plaatsvinden, wanneer we weer veilig kunnen samenkomen.

We voorzien wel een online alternatief voor 7 november. We zullen online samenkomen en in gesprek gaan over gender. Dit zal een lager workshop-gehalte hebben dan de oorspronkelijk geplande activiteit, en het wordt niet begeleid door de mensen van Genderspectrum. In plaats daarvan heeft het Aut & Out team speciaal voor jullie de koppen bij elkaar gestoken om jullie in deze bizarre tijden toch een fijne activiteit te kunnen bieden.

We zullen starten met een voorstellingsrondje, dan geven wij ter introductie een presentatie over gender zodat iedereen mee is met dit onderwerp, en daarna gaan we over tot een groepsgesprek aan de hand van jullie eigen vragen en een gespreksleidraad.

Het tijdstip blijft 14u-17u (dus NIET om 19:30 wanneer we gewoonlijk online babbelen), en het gesprek zal plaatsvinden via een Zoom-meeting.

Inschrijven is nog steeds nodig, zodat we jullie de Zoom-link kunnen doormailen. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com. Inschrijven is mogelijk tot 7 november, 13u. Er is geen maximum aantal deelnemers, iedereen kan deelnemen.

Als je wilt deelnemen is het handig als je een microfoon hebt (bv. via een headset of een laptop), maar je kunt ook deelnemen enkel via getypte chat. Video is volledig optioneel.

We zullen de activiteit starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;)).

We komen iedere 1e zaterdag van de maand in het Roze Huis samen op een gezellige en rustige, prikkelarme plaats.

Deze keer komen Anke en Mars van Genderspectrum Antwerpen een workshop rond gender geven. Ze gaan het hebben over terminologie, leven als non-binair persoon in Vlaanderen en Brussel, in het bijzonder identiteitsvorming, sociale interactie, gezondheidszorg en wettelijk kader. Representatie van trans* en non-binaire personen komt ook aan bod, net als een aantal tips.
Er zullen voldoende pauzes voorzien worden en genoeg ruimte voor interactie/discussie.

Inschrijvingen – momenteel open!

Inschrijven is deze keer helaas wel noodzakelijk. Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte grootte van de zaal kunnen we maximum 15 personen een plekje geven.

Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com, met als onderwerp “Inschrijven workshop gender”. (Enkel inschrijvingen via mail zijn geldig, een reactie op het facebookevent is bijvoorbeeld GEEN geldige inschrijving.)

Inschrijven kan tot en met 31 oktober. Als we je mailtje ontvangen hebben, krijg je sowieso een mailtje terug. Indien er op dat moment nog plaats is, krijg je een bevestiging van inschrijving. Indien er geen plaats meer is, wordt je op de wachtlijst gezet. Mochten er mensen annuleren, dan krijg je nog een mailtje om te laten weten dat er toch plaats is voor jou. Als je NIET op de wachtlijst wilt komen, geef dit dan aan in je inschrijvingsmail.

Als je toch niet kunt komen, laat dan zeker zo snel mogelijk iets weten, zodat we iemand anders blij kunnen maken met een plekje 😉

Coronamaatregelen & veiligheid

Breng een mondmasker mee en draag dit in de gangen en terwijl je rondloopt. Tijdens de activiteit zelf zullen we op 1,5m van elkaar zitten, en mag het mondmasker af.

We houden afstand van elkaar.

Op de trap verlenen we voorrang aan de persoon die van boven komt.

Er zal gevraagd worden om je contactinformatie achter te laten (volledige naam, telefoonnummer en/of email). Breng liefst zelf een pen mee om dit te noteren.

Praktisch

De activiteit is gratis, een drankje tijdens de activiteit kost €1.

Wegbeschrijving:
De locatie is het Roze Huis, Draakplaats 1, Antwerpen. De zij-ingang van café Den Draak langs de Grotehondstraat zal open zijn, deze leidt direct naar de zaal (tweede verdieping, de zolderzaal) waar de activiteit doorgaat.
Opgelet: de zaal waarin we samenkomen is helaas niet rolstoeltoegankelijk.