Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst maart: Bezoek Fotomuseum Antwerpen

5 maart 2022 @ 11:00 13:30

We bezoeken samen het Fotomuseum te Antwerpen (FOMU). We gaan de uitgebreide collectie van fotobeelden, apparatuur en fotoboeken in groep bezichtigen. In het bijzonder interessant is de huidige tentoonstelling “Masculinities”, die gaat over hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. Onderwerpen die onder meer aan bod komen in de tentoonstelling zijn queer identiteit, macht en patriarchaat, hypermannelijke stereotypes, het zwarte lichaam, vaderschap, en de vrouwelijke blik op mannen. Zie ook https://fomu.be/expos/masculinities voor meer info.

We spreken af om stipt 11u00 aan de ingang van het FOMU. We starten met een kort kennismakingsrondje en gaan dan het museum binnen. Je toegangsticket heb je dus liefst al vóór 11u00, zodat je direct mee naar binnen kunt.

Na het museumbezoek

Na het bezoek aan het FOMU kunnen geïnteresseerden samen iets gaan eten, dit is volledig optioneel. Je hebt keuze uit de volgende opties:

  1. Optie 1: Wil je na het museumbezoek direct vertrekken, dan kan dit uiteraard.

  2. Optie 2: Je neemt zelf je eigen lunch mee en na het museumbezoek kan dit (indien het weer dit toelaat) samen opgegeten worden, bv. ergens op een bankje. Je mag dit in je inschrijvingsmail al aangeven, maar dit kan ook op 5 maart zelf nog beslist worden.

  3. Optie 3: Je gaat mee naar restaurant Bistro Chado om iets te gaan eten en/of drinken. We gaan hier in groep te voet naar toe vanuit het Fotomuseum (max. 20 min wandelen).
  • Enkel iets drinken: Er is een groot drankaanbod, met prijzen tussen €1,60 en €5,00. Deze mogelijkheid kan ook als vervolg op optie 2 (dus na zelf meegebrachte lunch buiten opeten).

  • Iets eten: er zal keus zijn uit een 5-tal lunchgerechten in plaats van de volledige kaart, om ons als groep tijdig van eten te kunnen voorzien. Menuprijzen zijn tussen €7,50 en €15,50. Allergieën & intoleranties kan je op voorhand doorgeven. De gerechten worden ‘from scratch’ gemaakt, dus je kan aangeven dat je een bepaald ingrediënt er niet in wilt. 

Je mag in je inschrijvingsmail je noden aangeven, zo kan er bij de reservatie transparant over gecommuniceerd worden. Dit om zoveel mogelijk eventuele obstakels weg te nemen voor je. De kans is klein dat er nog veel anderen niet van Aut & Out aanwezig zullen zijn in de bistro. Volledig afhuren kan niet, maar dit is normaal gezien een rustig bezochte horecazaak.

Laat in je inschrijvingsmail weten of je mee wilt gaan, en of je iets gaat eten of enkel iets drinken. De deadline hiervoor is dinsdag 1 maart om 14u00. Dit zodat er een tafel gereserveerd kan worden en aan de restauranteigenaars gevraagd kan worden om zo veel mogelijk rekening te houden met onze noden.

Coronamaatregelen

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het museum.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket/coronapas nodig voor een museumbezoek, maar wel voor een bezoek aan de horeca en als je meegaat naar het restaurant achteraf.

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 4 maart, 12u00. Inschrijven voor het restaurantbezoek achteraf is mogelijk tot 1 maart, 14u00.
Het inschrijven is enkel bedoeld om een emailadres te hebben voor belangrijke communicatie over deze activiteit. Inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen. Laat wel iets weten als je toch niet komt, zodat we weten dat we niet op jou moeten wachten.

Praktisch

TICKETS: Het is de bedoeling dat je zelf voor een ticket zorgt. Reserveer je ticket vooraf online om een teleurstelling aan de balie te vermijden. Vooraf aangekochte tickets krijgen voorrang op kassaverkoop. Online reserveren kan via https://tickets.fomu.be.

ADRES FOTOMUSEUM: Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Een uitgebreidere routebeschrijving naar het FOMU kun je op de volgende sites vinden:
https://fomu.be/routebeschrijving
https://www.slimnaarantwerpen.be

Als mensen met de trein komen kan er afgesproken worden om samen van station Antwerpen Centraal naar het FOMU te reizen. Indien je hierin geïnteresseerd bent, vermeld dit dan in je inschrijvingsmail, dan kunnen we verdere details afspreken.

We spreken af aan de ingang van het museum. We gaan het museum binnen ten laatste om 11u15. Als je toch later wilt aansluiten stuur ons dan een mailtje/berichtje. We zullen dit ook tijdens de activiteit in het oog houden en kunnen dan iets afspreken om elkaar te vinden.

De ingang van het Fotomuseum Antwerpen.