Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst juli: Praatactiviteit “Dubbele Coming Out” in het Roze Huis

3 juli 2021 @ 14:00 17:00

BELANGRIJKE WIJZIGING: Wegens het voorspelde slechte weer (onweer en veel regen) gaat de activiteit niet door in het Middelheimpark, maar wel in het Roze Huis in Antwerpen.

De zaaltjes zijn terug open, dus we kunnen elkaar toch in het echt ontmoeten en niet online. We verdelen ons over de 2 zalen (de zaal op de 1ste verdieping en de zolder op de 2de verdieping) zodat we niet met teveel bij elkaar zitten.

De geldende coronamaatregelen zullen gevolgd worden, meer informatie kun je vinden op https://www.hetrozehuis.be/nl/verhuur/. In het kort:

  • We houden afstand van elkaar (1,5 meter).
  • Mondmaskers zijn gedurende de hele activiteit verplicht, ook als je zit en afstand bewaart.
  • De contactgegevens van alle aanwezigen worden genoteerd.
  • De zaal wordt tijdens de activiteit verlucht.

We gaan in kleine groepjes met elkaar in gesprek over dubbele coming out. Kom je uit als LGBTQIA+ ? Kom je uit voor je autisme? In welke situaties vertel je het wel? En wanneer juist niet? Denk en praat mee!

We doen dit buiten in het Middelheimpark te Antwerpen op een rustig grasveld. Voor degenen die in mei de praatactiviteit dubbele coming out online hebben gevolgd, deze activiteit is het vervolg daarop. Maar het is zeker niet nodig dat je er toen bij was om nu aan te sluiten! We merken dat er over dit onderwerp steeds veel te vertellen is.

Er zal gewerkt worden met een gespreksleidraad om jullie op gang te helpen en om structuur in de activiteit te brengen. De gespreksleidraad kun je alvast hier terugvinden.

We zullen de activiteit starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;)).

Plan B

Indien buiten samenkomen niet door kan gaan, bv. vanwege slecht weer of verstrengde maatregelen, gaat de activiteit online door via Zoom. Of het nodig is om op plan B over te gaan zal via email gecommuniceerd worden, schrijf je dus zeker in!

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 2 juli, 12u00.
Het inschrijven is enkel bedoeld om een emailadres te hebben om iets te laten weten indien het niet doorgaat. Dus inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen.
Er is geen maximum aantal deelnemers, iedereen kan deelnemen.
Bij meer dan 10 aanwezigen splitsen we in meerdere groepjes.

Praktisch

De activiteit is gratis.

Kraantjeswater is gratis aanwezig. Andere drank kun je zelf meebrengen of kopen bij café Den Draak (in hetzelfde gebouw).

Wegbeschrijving:
De locatie is het Roze Huis, Draakplaats 1, Antwerpen. De zij-ingang van café Den Draak langs de Grotehondstraat zal open zijn, deze leidt direct naar de zalen waar de activiteit doorgaat (zaal eerste verdieping en zolder tweede verdieping).
Opgelet: de zalen waarin we samenkomen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Het Roze Huis (2)

Draakplaats 2
Antwerpen, 2018 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie