Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst februari: Workshop Queer & Neurodivers door KLIQ

3 februari @ 14:00 17:00

KLIQ komt een workshop geven over het kruispunt van queer en neurodiversiteit.
Veel neurodivergente personen maken deel uit van de LGBTI+ gemeenschap. Maar wat betekent het om zowel neurodivergent als LGBTI+ te zijn? Hoe beïnvloeden deze aspecten van je identiteit elkaar? Moet je nu dubbel uit de kast komen? En waar ontmoet je anderen die dit kruispunt met je delen? In deze workshop verkennen we deze vragen aan de hand van stellingen en gestructureerde groepsgesprekken, waarbij je de kans krijgt om te reflecteren over wat het voor jou betekent om tot beide gemeenschappen te behoren.

We zullen de activiteit starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;))

De activiteit ronden we af met een informeel napraatmoment. Vanaf 16u30 hebben jullie de mogelijkheid om gezellig na te babbelen, op dezelfde locatie als de activiteit.

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com, met vermelding “Inschrijven activiteit Antwerpen 3 februari”.
Inschrijven is mogelijk tot vrijdag 2 februari, 12u00.
Er is een limiet op het maximum aantal aanwezigen om de grootte van de groep comfortabel te houden.
Als je je hebt ingeschreven maar je kunt toch niet komen, geen probleem! Laat ons dit dan weten via mail, zodat er indien mogelijk iemand anders in jouw plaats kan komen.

Praktisch

PRIJS: De activiteit is gratis.

DRANK: Drank mag je altijd zelf meebrengen. Kraantjeswater is gratis aanwezig. Andere drank is te verkrijgen voor €1,50/€2 per flesje, je kunt dit enkel cash en gepast of met Payconiq betalen.

LOCATIE: Buurthuis Unik, Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen

De activiteit gaat door in een zaal op de 1ste verdieping. Je gaat eerst binnen door de toegangsdeur van het buurthuis (zie foto hieronder), dan kom je uit op de binnenplaats van het buurthuis. De zaal waar de activiteit doorgaat is aan de linkerkant van de binnenplaats, ga de deur binnen en dan direct de trap op. Deze zaal en het toilet zijn helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk.

Buurthuis Unik

Fransenplaats 1
Antwerpen, 2018 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
De toegangsdeur van het buurthuis staat aangeduid met een gele cirkel. Hier kun je binnengaan en kom je op de binnenplaats van het buurthuis. De zaaltjes waar de activiteit doorgaat zijn aan de linkerkant van de binnenplaats.

Bereikbaarheid

Het adres is Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen. We raden altijd aan om je reis te plannen via slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het treinstation Antwerpen-Zuid ligt op 1 km afstand.

Bus 30 stopt aan de halte vlak voor het buurthuis (halte Antwerpen Fransenplaats), en deze stopt ook aan station Antwerpen-Zuid.

De dichtsbijzijnde tramhaltes zijn Antwerpen Broedermin (tram 10), Antwerpen Zuid (tram 4 & 10), Antwerpen Montigny (tram 1) en Antwerpen Markgravelei (tram 2 & 6).