Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst augustus: Antwerp Pride Parade

12 augustus 2023 @ 13:30 17:00

Update 20/07/2022: De route van de parade is bekend gemaakt, en daarmee ook onze positie en ons verzamelpunt! Meer info lees je hieronder.

Aut & Out neemt deel aan de Antwerp Pride Parade, wandel jij mee met onze delegatie? We laten iedereen zien wie we zijn en waar we voor staan in al onze mooie kleuren!

Uitzonderlijk zijn op deze activiteit partners, vrienden, begeleiders, etc. (die niet tot onze doelgroep behoren) WEL van harte welkom!

De parade start op zaterdag 12 augustus om 14 uur aan de Paardenmarkt en slingert via het Hessenplein en de Oude Leeuwenrui/Brouwersvliet naar de rivier de Schelde. De route gaat dan langs de rivier tot bij de Sint-Jansvliet, waar we een bocht maken de Kloosterstraat in. Voorbij het standbeeld van Peter de Grote gaan we de Scheldestraat in, en dan richting het terrein van het Love United Festival aan de Cockerillkaai. Hier eindigt de parade. Het volledige traject is ongeveer 3 km, en is hetzelfde als vorig jaar.

Route van de parade (van punt 2 -> punt 3)

Onze delegatie zal vooraan lopen in de Parade, dus we hoeven minder lang te wachten voordat we kunnen beginnen wandelen, en op de aankomstlocatie is het nog relatief minder druk. We voegen in de parade in iets na het startpunt vanaf onze aparte verzamellocatie, zodat we het (heel drukke) opstelgebeuren grotendeels kunnen overslaan.

Er is behalve de Pride Parade nog van alles te doen in de stad in het kader van de Antwerp Pride, voor het volledige programma kun je kijken op hun website: https://antwerppride.com/

Verzamelpunt

Ons verzamelpunt is het pleintje achter het Hessenhuis (op het kruispunt van het Hessenplein en het Hessenstraatje). We spreken hier af vanaf 13u30 en ten laatste om 13u50. Om 14u voegen we in in de parade. Ben je later, dan ben je vrij om je bij ons te voegen als je ons vindt. We kunnen echter geen berichtjes meer beantwoorden na 14u om je te helpen ons te vinden, dus zorg best dat je op tijd bent. We zullen helemaal vooraan lopen, vóór de delegatie van politiezone Antwerpen.

Verzamelpunt voor Antwerp Pride Parade

Hessenplein
Antwerpen, 2000 België
+ Google Maps

Goed om te weten: de Paardenmarkt zal erg druk zijn i.v.m. het opstellen van de parade, dus die kun je best vermijden (je kunt er wel nog te voet door, maar het is niet aangeraden).

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 11 augustus, 12u00.
Het inschrijven is bedoeld om je te kunnen contacteren in geval van belangrijke communicatie over deze activiteit. Inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen. Laat ons wel iets weten als je toch niet komt, zodat we weten dat we niet op jou hoeven te wachten.

Praktisch

PRIJS: De activiteit is gratis.

LOCATIE: Zie Verzamelpunt.

TIPS: Het hele gebeuren, en zeker het opstellen van de parade in het begin, kan nogal overprikkelend zijn (veel mensen, luide muziek, felle kleuren, …). Als je hiervoor gevoelig bent, raden we sterk aan om voor jou gepast (beschermings)materiaal mee te brengen, zoals bv. noise cancelling hoofdtelefoon, zonnebril, hoed, stimtoys, …

Zeker op zonnige dagen is het ook sterk aangeraden om zonnecrème te voorzien (weinig schaduw op het traject), en iets om te drinken onderweg. Langs de hele parade worden waterpunten voorzien, waar je je drinkfles kunt vullen.

Het is mogelijk om de parade op elk moment te verlaten moest het toch te overprikkelend zijn, of om eender welke andere reden.

Bereikbaarheid

We raden altijd aan om je reis te plannen via slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het vertrekpunt aan de Paardenmarkt ligt op ongeveer 1,5 km afstand van het treinstation Antwerpen-Centraal (dichtsbijzijnde station)

Het eindpunt aan de Cockerillkaai ligt op ongeveer 1,8 km van het treinstation Antwerpen-Zuid (dichtsbijzijnde station). Je kunt ook wandelen naar tramhalte Antwerpen Montigny of Antwerpen Bres aan de Amerikalei, van hieruit kun je dan tram 1 nemen terug naar treinstation Antwerpen-Centraal.