Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst augustus: Antwerp Pride Parade

13 augustus 2022 @ 13:30 17:00

Update 6/08/2022: Binnen een week is het zover! Ons verzamelpunt is het pleintje achter het Hessenhuis (op het kruispunt van het Hessenplein en het Hessenstraatje). We spreken hier af vanaf 13u30 en ten laatste om 13u50. Om 14u voegen we in in de parade. Ben je later, dan ben je vrij om je bij ons te voegen als je ons vindt. We kunnen echter geen berichtjes meer beantwoorden na 14u om je te helpen ons te vinden, dus zorg best dat je op tijd bent. We zullen bijna helemaal vooraan lopen, achter de politiezone Antwerpen en voor de Antwerp Pride praalwagen.

Goed om te weten: de Paardenmarkt zal erg druk zijn i.v.m. het opstellen van de parade, dus die kun je best vermijden (je kunt er wel nog te voet door, maar het is niet aangeraden).

Verzamelpunt voor Antwerp Pride Parade

Hessenplein
Antwerpen, 2000 België
+ Google Maps

Aut & Out neemt deel aan de Antwerp Pride Parade, wandel jij mee met onze delegatie? We laten iedereen zien wie we zijn en waar we voor staan in al onze mooie kleuren!

De parade start op zaterdag 13 augustus om 14 uur aan de Paardenmarkt en slingert via het Hessenplein en de Oude Leeuwenrui/Brouwersvliet naar de rivier de Schelde. De route gaat dan grotendeels langs de rivier via de Van Meterenkaai helemaal naar de Cockerillkaai op het Zuid (ter hoogte van de Gedempte Zuiderdokken/Vlaamsekaai/Waalsekaai). Hier eindigt de parade en vindt het Love United Festival plaats. Het volledige traject is ongeveer 3 km.

Route van de parade (van 2 -> 3)

Onze delegatie zal vrij vooraan lopen in de Parade, dus we hoeven minder lang te wachten voordat we kunnen beginnen wandelen, en op de aankomstlocatie is het nog relatief minder druk. We voegen in de parade in iets na het startpunt vanaf onze aparte verzamellocatie, zodat we het (heel drukke) opstelgebeuren grotendeels kunnen overslaan.

Uitzonderlijk zijn op deze activiteit partners, vrienden, begeleiders, etc. (die niet tot onze doelgroep behoren) WEL van harte welkom!

Er is behalve de Pride Parade nog van alles te doen in de stad in het kader van de Antwerp Pride, voor het volledige programma kun je kijken op hun website: https://antwerppride.com/

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 12 augustus, 12u00.
Het inschrijven is bedoeld om je te kunnen contacteren in geval van belangrijke communicatie over deze activiteit. Inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen. Laat ons wel iets weten als je toch niet komt, zodat we weten dat we niet op jou hoeven te wachten.

Coronamaatregelen

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket/coronapas nodig.

Praktisch

PRIJS: De activiteit is gratis.

LOCATIE: Wij zullen op voorhand afspreken op een relatief rustige locatie ergens in de buurt van de Paardenmarkt, het exacte tijdstip en locatie communiceren we nog. Hier worden we opgehaald door een medewerker van de Pride Parade die ons naar de juiste plek in de opstelling van de parade aan de Paardenmarkt zal brengen.

TIPS: Het hele gebeuren, en zeker het opstellen van de parade in het begin, kan nogal overprikkelend zijn (veel mensen, luide muziek, felle kleuren, …). Als je hiervoor gevoelig bent, raden we sterk aan om voor jou gepast (beschermings)materiaal mee te brengen, zoals bv. noise cancelling hoofdtelefoon, zonnebril, hoed, stimtoys, …

Zeker op zonnige dagen is het ook sterk aangeraden om zonnecrème te voorzien (weinig schaduw op het traject), en iets om te drinken onderweg.

Het is mogelijk om de parade op elk moment te verlaten moest het toch te overprikkelend zijn, of om eender welke andere reden.

Bereikbaarheid

We raden altijd aan om je reis te plannen via slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het vertrekpunt aan de Paardenmarkt ligt op ongeveer 1,5 km afstand van het treinstation Antwerpen-Centraal (dichtsbijzijnde station)

Het eindpunt aan de Cockerillkaai ligt op ongeveer 1,8 km van het treinstation Antwerpen-Zuid (dichtsbijzijnde station). Je kunt ook wandelen naar tramhalte Antwerpen Montigny of Antwerpen Bres aan de Amerikalei, van hieruit kun je dan tram 1 nemen terug naar treinstation Antwerpen-Centraal.