Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD: Bijeenkomst augustus: Alles over werk

8 augustus 2020 @ 14:00 17:00

UITGESTELD – Helaas, wegens de huidige situatie met COVID-19/coronavirus zien wij ons genoodzaakt om deze bijeenkomst opnieuw uit te stellen. Deze activiteit gaat dus niet door op zaterdag 8 augustus.

In de plaats van bijeen te komen in het Roze Huis zullen we ’s avonds wel online bijeenkomen voor een babbel. We starten zoals gewoonlijk om 19:30 in ons Discord voice kanaal, zie bijvoorbeeld dit gelijkaardig evenement voor meer informatie.

(Deze activiteit gaat uitzonderlijk door op de TWEEDE zaterdag van de maand.)

We gaan in kleine groepjes praten over werk of dagbesteding.
We gaan o.a. praten over:

 • hoe we daar zelf omgaan met autisme en LGBTQI+
 • hoe andere personen daar met je omgaan als ze weten van je identiteit(en)
 • sterktes van autisme, moeilijkheden en eventuele aanpassingen
 • het zoeken naar werk of dagbesteding

De volledige gespreksleidraad kun je alvast hier vinden.

We zullen de activiteit starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;)).

Coronamaatregelen & veiligheid

 • Het staat je vrij om een mondmasker mee te brengen en dit te dragen op plaatsen waar er hoe dan ook weinig afstand kan worden gehouden, zoals in de gangen of de trappen. Je mondmasker de hele namiddag dragen lijkt ons een beetje ongemakkelijk.
 • Mondmasker mee? Breng dan ook een rugzak of klein zakje mee om het veilig in op te bergen, laat het niet rond je nek hangen.
 • We houden zoveel mogelijk veilige afstand van elkaar, en we zullen daar ons uiterste best voor doen. Zullen we hier altijd in slagen tijdens de hele activiteit? Allicht niet. We stellen voor dat je er rekening mee houdt dat enkele mensen van de groep bij je “dichtere contacten” van die week zullen horen. We zeggen dat liever eerlijk op voorhand dan dat je dit op de moment zelf in de praktijk toch zou merken.
 • Een veilige afstand houden van elkaar is ieders individuele taak en verantwoordelijkheid. Wij gaan je daar dus niet voortdurend op wijzen, tenzij je dit echt systematisch niet zou doen. Voel je je onveilig omdat iemand te dicht bij jou zit? Spreek die dan even vriendelijk aan, meestal is dit echt niet slecht bedoeld maar vergeet men het gewoon eventjes.
 • Fijn om elkaar na zo lang terug te zien! We uiten dit voorlopig even niet met een fysiek contact maar des te meer met onze beste glimlach.
 • We bieden je zoals vroeger iets te drinken aan, maar iemand van ons zal het glas van iedereen inschenken. Zo raakt die persoon alleen de drank aan en jij alleen je glas. Als je dat liever niet wil, kan je best je eigen drank meebrengen.

Praktisch

De activiteit is gratis, een drankje tijdens de activiteit kost €1.

Inschrijven is niet noodzakelijk.

Wegbeschrijving:
De locatie is het Roze Huis, Draakplaats 1, Antwerpen. De zij-ingang van café Den Draak langs de Grotehondstraat zal open zijn, deze leidt direct naar de zaal (eerste verdieping) waar de activiteit doorgaat.
Opgelet: de zaal waarin we samenkomen is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Het Roze Huis (1)

Draakplaats 1
Antwerpen, 2018 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie