Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst april: Wereld Autisme Dag – Sterke Kanten

2 april 2022 @ 14:00 17:00

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag! Op deze dag willen we graag in de kijker zetten dat er zeker ook positieve kanten zijn aan autisme. Daarom gaan we in kleine groepjes praten over de sterke kanten van autisme en je LGBTQIA+ identiteiten en op welke manieren die tot uiting komen in je leven. (We willen hiermee zeker niet de negatieve kanten minimaliseren, enkel gaan we ons vandaag focussen op het positieve. De negatieve kanten komen tenslotte vaak genoeg aan bod.)

Om het meeste te halen uit deze activiteit is het de bedoeling dat je jezelf op voorhand een beetje voorbereidt.

  • Maak een lijstje van 3-5 ervaringen in je leven waar je je het meest succesvol voelde. Dit kunnen grote of kleine ervaringen zijn.
  • Probeer vervolgens te zoeken naar de rode draad tussen deze ervaringen: de talenten, eigenschappen en vaardigheden die meermaals naar voren komen. Dit zijn waarschijnlijk jouw sterke kanten.
  • De voorbeelden in deze lijst kunnen je hierbij helpen: leidraad sterke kanten.
  • Als je dit zelf moeilijk vind om te bedenken, roep dan de hulp in van iemand die jou goed kent, bv. een familielid, een vriend, je auticoach, …

Lukt je dit niet? Geen paniek! Dan proberen we dit tijdens de activiteit samen met jou uit te zoeken. En wie weet zetten de voorbeelden van anderen je wel aan tot anders nadenken over jouw eigen ervaringen.

We zullen de activiteit zoals gewoonlijk starten met een kort kennismakingsrondje. Als je graag al een idee hebt van wat je daar zoal kunt zeggen, kun je hier kijken voor een paar suggesties. (Als je liever begint met enkel je naam te delen is dat uiteraard ook helemaal prima ;))

De activiteit ronden we af met een informeel napraatmoment. Vanaf 16u30 hebben jullie de mogelijkheid om gezellig na te babbelen, op dezelfde locatie als de activiteit.

Inschrijven

Inschrijven is nodig. Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar aut.en.out@gmail.com.
Inschrijven is mogelijk tot 1 april, 12u00.
Het inschrijven is enkel bedoeld om je te kunnen contacteren in geval van belangrijke communicatie over deze activiteit. Inschrijven mag ook als je nog niet zeker bent of je gaat komen. Laat wel iets weten als je toch niet komt, zodat we weten dat we niet op jou moeten wachten.

Coronamaatregelen

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket/coronapas nodig.
  • De zaaltjes worden tijdens de activiteit verlucht via de ramen.

Praktisch

PRIJS: De activiteit is gratis.

DRANK: Drank mag je altijd zelf meebrengen. Kraantjeswater is gratis aanwezig. Andere drank is te verkrijgen voor €1,50/€2 per flesje, je kunt dit enkel cash en gepast betalen.

LOCATIE: Deze activiteit gaat door op een andere locatie dan voorheen, namelijk in het buurthuis Unik (Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen) in plaats van in het Roze Huis. Omdat de vorige locatie nog wat te wensen overliet wat betreft prikkels zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe, meer geschikte ontmoetingsplek, en hebben deze hopelijk gevonden in het buurthuis! We testen het samen uit en horen uiteraard graag jullie feedback 🙂

De activiteit gaat door in 2 zaaltjes op het gelijkvloers. Je gaat eerst binnen door de toegangsdeur van het buurthuis (zie foto hieronder), dan kom je uit op de binnenplaats van het buurthuis. De zaaltjes waar de activiteit doorgaat zijn aan de linkerkant van de binnenplaats. Zowel deze zaaltjes als het toilet zijn rolstoeltoegankelijk.

Buurthuis Unik

Fransenplaats 1
Antwerpen, 2018 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
De toegangsdeur van het buurthuis staat aangeduid met een gele cirkel. Hier kun je binnengaan en kom je op de binnenplaats van het buurthuis. De zaaltjes waar de activiteit doorgaat zijn aan de linkerkant van de binnenplaats.

Bereikbaarheid

Het adres is Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen. We raden altijd aan om je reis te plannen via slimnaarantwerpen.be of een andere routeplanner zoals Google Maps.

Het treinstation Antwerpen-Zuid ligt op 1 km afstand.

Bus 30 stopt aan de halte vlak voor het buurthuis (halte Antwerpen Fransenplaats), en deze stopt ook aan station Antwerpen-Zuid.

De dichtsbijzijnde tramhaltes zijn Antwerpen Broedermin (tram 10), Antwerpen Zuid (tram 4 & 10), Antwerpen Montigny (tram 1) en Antwerpen Markgravelei (tram 2 & 6).